Какво да гледаме, когато купуваме детски дрехи?

Един родител е длъжен да бъде особено внимателен при избирането на дрехи за своето дете. Няма да се спираме толкова на актуалното звучене на моделите, колкото на това, точно какво да имате предвид, докато селектирате дрешката. Удобството и е основен приоритет.

Огледайте много внимателно материите, съдържанието им на органични нишки или бои. Ако например дрешката продължава да пуска много цвят, когато я миете, директно я хвърлете на боклука и закупете някоя нова дрешка. Боите са токсични и биха могли да доведат до доста нежелани алергии на детската кожа. Памучните детски дрешки са добро решение както за зимния сезон, така и за летния сезон.
http://www.butika.bg/dressed/drehi-vtora-upotreba.html

Купувайте панталони с ластик. Те са далеч по-удобни и практични от използването на колани. В крайна сметка, вашето дете ще тича свободно и необезпокоявано от пособията, които носи на себе си. Опитайте се дрешката, която облича да има повече джобове. Децата обожават да складират най-различни скъпоценности от игрите на открито. Освен това е ясно, че в джоба спокойно ще пъхне телефона и ключовете. Подбирайте му блузки с копчета. Ако му стане топло, много лесно ще може да разкопчае 1- 2 от копчетата, вместо да маха цялата дрешка. Още по-добре е ако има ципове. Те са доста здрави и подвижни. Ще предпазят съдържанието в джобовете и няма да пречат на хлапето да носи дрехата точно както желае.

Не избирайте прекалено малки или много големи детски дрешки. Както подбирате дрехи за себе си, така се постарайте и за вашето детенце. Добре е да му купите панталонки един размер по-голям, защото детенцето расте бързо и даже след два м. няма да му става, но замислете се колко неподходящо ще изглежда детето с навити крачоли и как ще си играе, спъвайки се на всяка втора стъпка. Същото се отнася и за твърде дългите ръкави. Провисналият и раздърпан външен вид би могъл да се избегне ако проявите малко внимание и вкус за подбраните от вас детски дрехи. Ако избирате яке или спортно горнище, непременно се спрете на яке/горнище с качулка. Ако завали дъжд то ще може много лесно да се предпази от лошото време, без да се налага да мъкне със себе си „досадният“ чадър, който мама и татко са му казали да вземе.