Колички за деца и бебета – съвети при купуване и използване

baby stroller

Количките за деца се купуват и избират от семейството, а бебенцето, всъщност което ще се вози, няма право на мнение. Доста бащи и майки се чустват главозамаяни от разнообразието на видове и модели бебешки колички на пазара и не знаят просто как точно да направят избор.

А това са няколко полезни неща, които определено е нужно да вземете предвид, защото в края на краищата става дума за правилното и за безопасността на вашето дете.

При закупуването на детска количка
Вземете количка за детенце със широк кош и широка основа, защото това определя доколко устойчива е количката. Тесните колички за бебета лесно се катурват, докато детенцето се наведе прекалено много зад борда.

В случай, че предпочитате бебешка количка с различни позиции на облегалката, уверете се, че конкретната облегалка застава сигурно при всяко едно състояние или пък рискувате детето да падне, съвсем случайно.

Вижте дали бебешката количка притежава обезопасителни коланчета, придържащи бебето в кошчето и не биха му позволили да се падне. Най-добре е коланчетата да минават м/у краченцата, през кръста и още през раменете на детето.

Частта от текстил на детската ви количка е хубаво да се премахва лесно и да е удачна за препиране в автоматична пералня. Ако е възможно, проверете дали детето ще покаже реакция на алергия към материята.

Определено се уверете, че бебешката количка би могла свободно да премине през входната врата на апартамента.
Съобразете също така размера на детската количка в сгънато състояние с големината на багажника в автомобила, някои багажници се оказват твърде мънички за дадени типове колички за деца.

За употребата на количките за бебета
Преди да поставите детето в количката, вижте дали сте поставили спирачките. Разберете реално дали облегалката е сигурно блокирана в желаното положение. Като прибирате детската количка, внимавайте вашето дете да не е твърде близко, защото съществува реална опасност да го прищипете, без да желаете.

Не забравяйте да закопчавате предпазните колани на количката за деца абсолютно винаги, като излизате на обиколка. Те ще предотвратят критичното измъкване или падане на детенцето от бебешката количка, като може спокойно да се случи, докато пресичате натоварен булевард например.

Като се намирате на неравен терен непременно използвайте спирачката точно преди да отпуснете ръкохватките на бебешката количка, дори и да е въпрос за много малко секунди.

Количките за бебета, както всеки друг предмет, се нуждаят от перманентна поддръжка, затова редовно инспектирайте дали всичко е в кондиция.

Прочетете пълната информация: детски магазин