Видове био козметика

В света на продуктите за красота, има все по-голяма тенденция за употреба на био продукти и натурална козметика.
Това е така, защото хората искат все повече да опазват околната среда, както и да използват продукти, които не пречат на тяхната кожа и тяло.

Видове Био козметика

Видове био козметика

В България, употребата на био козметика се е увеличава с над 20 процента през 2019 година.
Нека разгледаме как се делят продуктите в сферата на био козметиката.

Продукци за промяна на цвета

За повечето хора това са типовете продукти, за които се сещат, когато произнасят думата козметика. Цветната козметика представлява около 20% от козметичния пазар.

Тази група включва продукти, които остават на кожата и променят цвета и външния вид. Включва продукти за лице като основи, стикове за устни, ружове, сенки за очи, очна линия и спирала.

Био козметиката за боядисване на косата, трябва да се използва разумно и от потвърдени отлайн магазини, такъв магазиш ще намериш тук.

Можете също така да включите продукти за ноктите като лак, гланц и всички продукти, свързани с грижата за ноктите. Цветната козметика е най-регулираната от всички козметични продукти, защото правителствата по света ограничават видовете съставки, които могат да се използват за оцветяване.

Някои оцветяващи съставки, използвани преди създаването на съвременната козметична индустрия, бяха доста отровни.

Аромати

Ароматите и парфюмите са част от козметичната индустрия още преди 1600-те. Тези видове продукти са предназначени да бъдат пуснати, за да променят естествената миризма на тялото.
Те съставляват около 10% от козметичния пазар. Те включват парфюми, одеколони и пръски по тялото. И тази група включва също спрейове за тяло, които са аерозолни версии на одеколони.

Продукти за лична хигиена

Последната категория козметични продукти са останалите продукти за лична хигиена. Тази група представлява приблизително 15% от продажбите на пазара (в зависимост от това какви продукти включвате).

Те включват продукти за грижа за устната кухина като паста за зъби, вода за уста и избелващи продукти. Той също така включва дезодоранти и антиперспиранти, въпреки че предполагам, че бихте могли да обосновете, че те могат да бъдат класифицирани като продукти за грижа за кожата или аромати.

Извънборсови продукти

Виждате, че козметиката няма право да лекува заболяване или да взаимодейства по друг начин с метаболизма на кожата.
Според закона им е позволено само временно да променят външния вид на кожата и косата. Така че всеки продукт, който всъщност лекува болест, всъщност е наркотик. В САЩ FDA създаде списък с такива продукти и всеки от тях има монография, която диктува активните съставки, нивата и претенциите, които могат да бъдат направени за продуктите.
Тези продукти не са козметика, въпреки че изглеждат такива, каквито са. Вижте тази публикация, която направихме за лекарства, които изглеждат като козметика за повече информация.

В заключение:

Хората използват козметика, за да поддържат чистота и да подобрят красотата си. Тези продукти варират от червило и лак до дезодорант, парфюм, лак за коса, шампоан, душ гел, татуировки, лепила за коса, продукти за епилация, бои за коса, повечето сапуни, някои избелващи зъби и някои почистващи кърпички.

Важно е да използвате козметични продукти безопасно.