Monthly Archives: April 2015

Какви са основните разлики между мъжките и женските тоалети

Преди няколко десетилетия въпросът дали една блуза е дамска или мъжка със сигурност не е бил изричан. Дори самата мисъл за това била напълно абсурдна. Да обаче модата се изменя много бързо. Облеклата от висшата мода все повече и повече се доближават до унисекс.

В днешно време е доста объркващо, когато ни се наложи да избираме дрехи – много трудно се разбира дали са мъжки или женски. Даже и на мен се е случвало да гледам различни модели шапки в магазин за онлайн пазаруване и да си мисля мъжки ли са или женски. Същото важи дори и за нормалните магазини. Дори и там можем много лесно да се подведем жестоко ако не разпитаме консултанта.

Поради тези причини смятам че е от голямо значение да знаем кои тоалети са мъжки и кои дамски. Дори и разликата между тях да е трудно уловима, все още има няколко основни елементи, по които категорично бихме могли да отсъдим дали пред нас са мъжки или дамски дрехи.

Един от тези елементи например е дължината. Дамските тоалети доста често са по-къси и срязани на няколко места, а мъжките дрехи изобщо не са така. Просто погледнете колко точно материя е използвана при ушиването на дрехата. Женските дрехи при всички случаи разкриват много повече части от тялото. Така например топове и поли.

Друг такъв елемент за разграничаване на вида типа дреха е дизайнът на самата дреха. Мъжките дрехи много често са скучни и постни, а дамските тоалети са вдъхновени от най-налудничавите фантазии на модните дизайнери. При дамските тоалети бихме могли да забележим най-различни украшения, кожени аксесоари, шалове и други. Такива украшения има и при мъжките дрехи, но не са чак толкова видими.

Щампите и цветовете също така лесно могат да бъдат индикатор за това какъв вид са дрехите. Флорални мотиви, ярки и светли цветове са типични само и единствено за дамските тоалети. Представете си например щампа на цветя върху мъжка блуза – много много рядко. Само хавайския тип ризи са с такава окраска, но те са изключение.

Мъжките дрехи в повечето случаи са в неутрални и тъмни тонове, като е добре да имаме едно на ум за лилавото и розовото – напоследък са често срещани повече по мъжете, отколкото при дамските дрехи.