Monthly Archives: September 2015

Детски играчки, подходящи за децата ни

Детските играчки са много много важно възпитателно средство децата. Родителите днес се стремят да дадат на детето си най-добрите и в колкото се може по-голямо количество детски играчки, но много често те забравят, че за всяка възраст на детето има определени видове играчки, а и прекалено многото дрънкулки понякога не са от голяма полза.

Основната цел на играчките за деца, не е само да изпълняват функцията на украса в детската стая, или родителите да компенсират отсъствието си. Основната цел на всевъзможните детски залъгалки е децата да се развиват правилно и да станат с течение на времето по отговорни и самостоятелни-да се подготвят за действителността.

Най-важното, което трябва да знае всеки добър родител е, че всяка една играчка е за определена възраст на детето и за това на опаковките много ясно е описано указанието за работа и на каква възраст трябва да е детето. Не може например, на едногодишно дете да закупите дъска за рисуване или триколка – не че детенцето ви няма да се зарадва, но без съмнение няма да й се радва много дълго време, тъй като няма да знае какво да прави с дадената играчка. Подходът “да го купим сега, че е на промоция, определено не е добър, защото постепенно детето може да загуби интерес към многобройните си играчки.

При изборът на играчка е важно, тя да е изработена от висококачествени материали и да може да се използва за много и различни игри. Най-трудни за избиране на играчки са бебетата до една годинка, но все пак и за тях вече има подходящи заигралки. За мъниците най-удачните играчки са дрънкалките и илюстрираните книжки, както и някои музикални животинчета. За по-големите разнообразието става по-голямо.
Колкото по-голямо става детето – толкова по-сложни игри трябва да му се купуват, за да може да се развива добре и правилно.