Monthly Archives: August 2016

Детските играчки – начин на употреба. Против и за бебешките артикули.

kid toys

Хората имат най-различно отношение към играчките.

Като цяло позитивите и положителното мнение са значително повече. В действителност защо се правят играчки?

Най-често се свързват с подаръка. Имат послание – ти си много важен за мен, бих желал да те зарадвам и те обичам.

Голяма причина да ги има, е че са начин за развитие на много различни таланти и възможности на нашите деца.

Това става реално чрез хващане на вниманието на детенцето чрез цветовете си, звуците и светлинните си ефекти, видовете си форми. Играейки си с тях детенцето абсолютно без да иска прави много правилни движения и точно по този начин тренира мисленето си и координацията на движенията и много важно място подобрява и мускулатурата си, осигурява и нужната доза минимум физическо натоварване и подвижност на тялото си. Открива света чрез правилото на грешка-опит. Учи кое може и кое не.

Играчките за деца развиват визуалните, моторните, когнитивните, логическите и артистичните умения на децата.

Унесено в играчките, бебенцето започва и да общува с тях. Да им приказва, да им задава гатанки и да им разказва измислени приказки и лично свои изживявания. По този начин то проявява своите театрални способности и ни предоставя възможността да разберем и какви точно интереси го вълнуват.

Със своето комуникиране с играчките, детенцето започва да ги обича, познава ги като лични предмети. Разбира се това го слага на едно ново развнище на комуникация с останалите дечица. Създава се самото начало на една нова игра – комуникацията със своите собствени връстници. Стартира построяването на бъдещия човек.

Не на последно място е и удоволствието, което чувстваме, като чрез скромен подарък направим щастлив любим наш човек. В този случай става въпрос за най-важните – нашите деца.