Monthly Archives: January 2018

Точно как да вземем подарък за дете?

children toysТам където има дечица там се поражда и потребността от колоритни и любопитни подаръци, като ги изненадат и зарадват независимо дали става дума за рожден ден, деня на детето, имен ден, Коледа или друго. Имайки предвид изобилния избор от продукти, предлагащи се в детските онлайн шопове решаването отнема време и иска известно проучване.

Годините на децата са главен елемент с подбора на най-правилния дар и е от значение да се знае какви точно са традиционните им дейности и кои подробности пораждат техния интерес в разнообразните етапи на техния растеж.

Подаръци за по-големи деца – седем-четиринадесет години
Школото – разбира се това е мястото, където се сформират личните и цялостните интереси на малчуганите.
Децата са извън дома и се намират в по-широк обществен кръг, където непряко и пряко си влияят. В средата на учебните заведения учениците придобиват някаква автономия и изграждат своите лични интереси и предпочитания. В този конкретен случай ще можете да подберете дар за детенцето по два критерия: Точно какви дейности допадат на детето? Какво реално се предпочита от болшинството дечица? Във втория вариант става дума за артикули от реклами.

Точно преди училище
Заниманията в предучилищния етап готвят детенцето за прехода от забавата към ангажиментите. В този конкретен етап децата се сдобиват с качества и знания, които се прилагат в по-сложни игри – игри с интересни и отговори, артикули с управление от разстояние, игри за компютър, трудни загадки и мозайки.

Дарове за малки дечица
В годините между 3 и 5 дечицата освен, че пресъздават всички действия на татко и мама, те създават и свои сценарии. Това са така наречените ролеви игри, в които те са изобретатели и участници на много различни обстоятелства от света, който ни заобикаля. Най-желаните дарове за малчугани между 3 и 5 години са мозайки и конструктори, книжки за рисуване и оцветяване, пластилин и други от подобен тип. Такива дарове дават на малчуганите да подобряват своите творчески умения като се развеселяват.

Сувенири до възраст на 3 години
От 12 месеца до 3 години децата активно изучават заобикалящата ги среда като пример разглобяват, дърпат, бутат и пренасят всичко, което им попадне в ръцете. Несъмнено най-подходящи за играене са играчките от дърво като кубчетата, конструктори с по-големи части, играчки за нанизване (низанки), камионче и играчки за бутане и дърпане, пъзели за малки малчугани и други подобни. Важно е да избирате играчки, като ще развият и провокират детското въображение.

Подаръци за бебенца
При бебетата е важно играчките да развиват координацията между очи и ръце, слух, умение за разпознаване и други. Най-добри за тази цел и най-привлекателни са играчки с музика, дрънкалки и плюшени играчки, приличащи на животинки. Бебчетата опитват несъмнено всичко на вкус и е от значение играчките да не са изградени от миниатюрни детайли, като биха могли да глътнат.

Вижте сайта ни: https://detence.bg/best/110-detski-koleleta